• Túraajánlataim

  Túraajánlataim

  Egyedi városnézés, személyes egyeztetéssel. Pécsi városnézés az Ön igényei szerint.
  Bővebben...
 • Pezsgőpince látogatás

  Pezsgőpince látogatás

  Pécs történelmi belvárosában található a 150 éve alapított, nagy tradíciókkal rendelkező Pezsgőházunk,
  a középkori eredetű, ötszintes, közel 2 km hosszúságú pincerendszerével.
  Bővebben...
 • Segway túrák

  Segway túrák

  Új lehetőség Pécs megismerésére, mely során sok kalandban és kultúrában is részesülünk.
  Bővebben...
 • 1
 • 2
 • 3

Látnivalók Pécsett

Napjainkban a Zsolnay gyár mintegy 5 hektáros területe újjászületésének lehetünk szemtanúi. A Zsolnay Kulturális Negyedben a régi épületek új funkciót kapnak, és a termelő üzem történetében is új tulajdonossal új korszak kezdődik. A régi-új gyárépületeket kulturális-oktatási intézmények, szervezetek veszik birtokba, éttermek, kávéházak, közösségi terek, parkoló, látogatóközpont teszik vendég komfortossá a Magyarországon egyedülálló kulturális rekreációs területet.

 

 

BarbakánA Barbakán a lőrésekkel tagolt magas városfal nyugati sarkán a XV. század első felében felépült kör alapú, gótikus stílusú kaputorony. Tetejéről szép kilátás nyílik a belvárosra.

Lakatos kerítésA szerelmesek lakatjai Pécs egyedi látványossága. A lakatok egy olyan vaskerítésről lógnak fürtökben egy belvárosi utcában, amelynek voltaképp soha nem volt kerítés funkciója.

Szent István térA Szent István tér Pécs egyházi központja a Székesegyházzal, Püspöki Palotával. Első királyunk 1009-ben püspökséget alapít Pécsen.

Széchenyi térPécs szíve. A Széchenyi tér a főtér - a város egyik jelképének számító Dzsámival,szobrokkal, körben történelmi épületekkel. 2010-re megújulva várja látogatóit.

SzékesegyházA bazilika a Dóm tér és a város egyik legfontosabb történeti emléke. Valószínűleg korábbi, IV-VI. századi templom felhasználásával épült a XI-XII. században. Mai alakja a XIX. sz. végi neoromán átépítés eredménye, mely megőrizte  a XI. sz.-i altemplomot és a templom alaprajzát.

Befejeződtek a Pécsi Egyházmegye meghatározó történelmi épületeit érintő beruházások. Megnyílt a látogatók számára a Püspöki Palota, a Palotakert és egy eddig elzárt, titkos földalatti folyosó. A többszintes, hatalmas borospincét is magában foglaló Magtár Látogatóközpont konferenciák, közösségi események, kiállítások, művészeti bemutatók és a minőségi vendéglátás helyszíne lesz. A Székesegyház délkeleti tornyában kilátó, a Martyn-házként ismert épület felső szintjén az egyházmegye műkincseiből kiállítás tekinthető meg, valamint megújult Pécs világhírű Dzsámija, a Belvárosi Templom. Összetett kulturális és vendéglátó intézményrendszer jött létre, ahol interaktív bemutatók és korszerű tárlatvezetés segíti Pécs és hazánk múltjának és jelenének élményszerű megismerését, ahová szeretettel várjuk!

 

DzsámiGázi Kászim Pasa Dzsámija Pécs városának egyik jelképe, amely a város központjában, a Széchenyi téren helyezkedik el. A dzsámit Gázi Kászim 1543-46 között építetette, mérete hosszában és szélességében száz lépés. Ma katolikus templomként működik.

ÜvegtetőA Cella Septichora Látogató Központ érdekessége az az építészeti megoldás, melynek köszönhetően a felszínen járható üvegtető enged bepillantást az emlékek közé.

 

Jókai térA téren található az Ezredéves Emlékmű, melynek építése egybeesett a tér díszburkolatának kialakításával. A térburkolatot sárgás-krémszínű hasított mészkőből alakították ki. Itt kapott helyet a Millenniumi Emlékkút-szobor, az ún. 'Nagy fa', a Terasz, az 'Írott Kő' (szabálytalan tetraéder mészkő, csiszolt felületén vésett írással, ami a tér-emlékmű története), továbbá fasorok, pad-szobrok, kerékvetők és virágtartók.

Várfal sétányA várfal Székesegyház melleti részén, a szépen helyreállított fal mellett parkosított sétány várja a pihenni vágyókat.

Zsolnay-kút1908-ban ajánlotta fel Zsolnay Miklós, hogy édesapja, Zsolnay Vilmos emlékére díszkutat ajándékoz a városnak. A kutat Pilch Andort készítette el 1912-re, de csak 1930-ban állították fel. Az eozin ökörfejes vízköpői a nagyszentmiklósi népvándorláskori aranykincslelet bikafejes ivóedénye motívuma után készültek.

Elérhetőségeim

Bartáné Szilágyi Zsuzsanna
Tel.: +36 30/484-66-35
E-mail: zsuzsanna.szilagyi@guideinfo.hu

HungaryCard elfogadóhely

 10% kedvezmény az idegenvezetés és a Pezsgőpince látogatás árából

Időjárás Pécsett

69°
20°
°F | °C
Mostly Cloudy
Humidity: 64%
Wed
Mostly Cloudy
66 | 77
18 | 25
Thu
Mostly Cloudy
67 | 72
19 | 22
„Messze messze sík terül, hol a káplár sort hív,
messze fontos négy torony, minaret és boltív;
messze füstölgő Mecsek zöld teteje újít,
szemnek nyújtva legalább üde koszorúit.”

Babits Mihály

Emléksorok egy régi pécsi uszodára